שכבת ח'

בישול מולקולרי

יום לימודים טעים

במסגרת יום לתלמידי עתודה לשכבת ח' נחשפו התלמידים למעבדת בישול מולקולרי, ביוזמתה ובהנחייתה של טניה, לבורנטית בבית ספרנו.

בישול מולקולרי הינו טרנד בעולם הקולינריה, שמביא  למטבח של עולם המסעדנות שיטות המשלבות מדע וטכנולוגיה במטרה ליצור אוכל שונה ומפתיע.  הבישול המולקולרי מתבסס בעיקרו על כימה, ולכן שף שמבשל מנות מסוג זה צריך שיהיה בעל ידע בתחום, והמטבח שלו דומה יותר למעבדה. בעזרת טכניקות שונות מדענים ושפים הופכים מזונות נוזליים למוצקים, משנים מראה וטעם של מזון ויוצרים מאכלים שמשלבים מראה וטעם חדש. מסעדות שמגישות סוג כזה של תפריט נחשבות למסעדות יוקרה.

במסגרת היום המולקולרי הכינו התלמידים רביולי רסק תפוחי עץ, ספגטי שוקו וקוויאר פטל. הם עבדו על פי מתכונים שונים: ערבבו, יצקו, הזריקו, טפטפו וכמובן אכלו ונהנו.

בקיצור, היה מדעים, נעים וטעים!

IMG-20180213-WA0012
IMG-20180213-WA0012
press to zoom
IMG-20180213-WA0017
IMG-20180213-WA0017
press to zoom
IMG-20180213-WA0013
IMG-20180213-WA0013
press to zoom
IMG-20180213-WA0015
IMG-20180213-WA0015
press to zoom
IMG-20180213-WA0016
IMG-20180213-WA0016
press to zoom
IMG-20180213-WA0014
IMG-20180213-WA0014
press to zoom